Image of Jaroslav Marvan

Jaroslav Marvan

Jaroslav Marvan was a Czechoslovakian actor. He was born in Prague and married in the 1920s to Marie Marvanov.  He was a member of numerous Czech theatres of note throughout the early 20th century, including the Vlasta Burian's theatre, Vinohradské Divadlo (1943-1950), Městská Divadla Pražská (1950-1954), and finally Národní Divadlo (national theatre), where he served for until two years before his death, in 1972.


Read bio at tmdb | Read bio at Wikipedia
Born:
Dec 11, 1901 In Prague, Bohemia, Austria-Hungary [now Czech Republic]
Movie/TV Credits:
128
First Appeared:
In the movie The Fake Sweetheart 1926-09-24
Latest Project:
Movie A Night at Karlštejně 1974-07-01
Known For
Poster of Táto, sežeň štěně
Poster of Případ ještě nekončí
Poster of Pokušení paní Antonie

Jaroslav Marvan Movies Filmography

Movie
A Night at Karlštejně
purkrabí 1974-07-01
Movie
The Death of Black King
Vacátko, Police Councilor 1972-03-31
Movie
Vražda v hotelu Excelsior
Policejní rada Vacátko 1971-10-07
Series
F. L. Věk
regenschori Havránek 1971-09-12
Movie
Pěnička a Paraplíčko
Policejní rada Vacátko 1971-04-09
Movie
Adrift
Michal 1971-02-12
Movie
The Matches of a Beautiful Dragoon
Policejní rada Vacátko 1970-12-24
Movie
The Terribly Sad Princess
král Jindřich 1968-06-07
Movie
The Phantom of Morrisville
Inspektor Brumpby ze Scotland Yardu 1966-07-15
Movie
Čintamani & podvodník
1965-06-03
Movie
Horký vzduch
pantáta Mareček 1965-01-01
Movie
Příběh dušičkový
revident Koláč 1964-12-01
Movie
Táto, sežeň štěně
šéfredaktor 1964-11-06
Movie
A Great Road Ahead
general 1963-04-27
Movie
Medvěd a strašidla
König 1960-11-01
Movie
The Young Lady from the Riverside
1959-12-25
Movie
O medvědu Ondřejovi
1959-01-01
Movie
I Dutifully Report
strážmistr Flanderka 1958-01-03
Movie
Of Things Supernatural
1958-01-01
Movie
Případ ještě nekončí
Zouplna 1957-09-19
Movie
Váhavý střelec
Jakub Něnička, Martin's father 1957-06-07
Movie
Kudy kam?
Macek 1956-11-09
Movie
Jaroslav Hasek's Exemplary Cinematograph
1956-06-01
Movie
Angel in the Mountains
Gustav Anděl 1955-11-25
Movie
Hudba z Marsu
Václav Řehák, truhlář, předseda závodní organizace 1955-05-27
Movie
The Circus Will Be
Liška, ředitel cirkusu 1954-10-15
Movie
Expres z Norimberka
1954-03-26
Movie
Holiday with Angel
Gustav Anděl 1953-04-03
Movie
Hasek’s Tales from the Old Monarchy
Rada Benzet 1952-12-25
Movie
Velké dobrodružství
1952-11-21
Movie
Plavecký mariáš
1952-01-01
Movie
Silent Barricade
Strázník Brucek 1949-05-06
Movie
Poslední mohykán
Bořivoj Kohout 1947-09-05
Movie
Capek's Tales
Bartošek 1947-09-19
Movie
Nobody Knows Anything
Martin Plechatý 1947-11-28
Movie
The Adventurous Bachelor
Jan Písecký 1946-09-06
Movie
Průlom
1946-06-04
Movie
13. revír
Inspektor Čadek 1946-03-08
Movie
Magical River
Jindřich Lebeda 1946-01-25
Movie
Právě začínáme
Bohouš Vosáhlo 1946-11-08
Movie
Old Ironside
1944-12-30
Movie
Paklíč
Vilibald Škarda aka inspektor Čepelka 1944-12-22
Movie
Počestné paní pardubické
purkmistr 1944-10-06
Movie
Neviděli jste Bobíka?
Matyáš Čtvrtek 1944-09-15
Movie
U pěti veverek
hostinský "U děravého džbánu" Jan Pulec 1944-02-25
Movie
Happy Journey
ředitel obchodního domu 1943-12-25
Movie
Bláhový sen
Otakar Stárek 1943-12-03
Movie
Tanečnice
ředitel ND 1943-11-05
Movie
Zlaté dno
Josef Skudla 1943-02-07
Movie
Valentin Dobrotivý
Bureš, přednosta kanceláře 1942-07-31
Movie
Karel a já
Tonda 1942-12-04
Movie
Ryba na suchu
Jaroslav Horánek, starosta 1942-09-11
Movie
Městečko na dlani
Rudolf Zimmerheier 1942-09-18
Movie
Nebe a dudy
průmyslník Bartoš 1941-10-31
Movie
Night Moth
Martin zamestnavatel 1941-10-10
Movie
Tetička
Arnost Dusbaba, prokurista 1941-09-05
Movie
Provdám svou ženu
generální ředitel Kamil Merhaut 1941-08-08
Movie
A Charming Man
JUDr. Kouřil 1941-07-04
Movie
Station Master
1941-04-12
Movie
The Incendiary's Daughter
Podleský 1941-03-21
Movie
Srdce v celofánu
Herodes 1940-01-05
Movie
Studujeme za školou
ředitel 1940-01-05
Movie
To byl český muzikant
Hrubý 1940-02-09
Movie
The Catacombs
Sýkora, přednosta úřadu 1940-02-23
Movie
Přítelkyně pana ministra
ministr obchodu Dr. Jaroslav Horák 1940-03-22
Movie
Konečně sami
JUDr. Karel Lehovec 1940-07-05
Movie
Muzikantská Liduška
Liška 1940-06-07
Movie
Dva týdny štěstí
Cyril Novák 1940-11-29
Movie
Burian the Liar
Bedřich Emanuel Benda, Arnoštův otec 1940-09-13
Movie
Pelikán má alibi
inspektor 1940-10-04
Movie
Poznej svého muže
velkostatkář Králíček 1940-11-08
Movie
Journey Into the Depth of the Student's Soul
profesor matematiky Vobořil 1939-10-31
Movie
Svátek věřitelů
JUDr. Losman 1939-10-13
Movie
Ulice zpívá
klaun Revelli, zpěvák a hráč na kytaru Josef Rozhuda 1939-09-22
Movie
Dobře situovaný pán
Rudolf Samek 1939-09-08
Movie
Kristian
ředitel cestovní kanceláře Král 1939-09-08
Movie
Tulák Macoun
Vach 1939-09-01
Movie
Její hřích
1939-05-05
Movie
Teď zas my
Vladislav Hložek 1939-04-21
Movie
He Stood at the Till
MUDr. Osvald Bruner 1939-02-10
Movie
Lízino štěstí
Brdička 1939-02-10
Movie
Zborov
1939-01-06
Movie
Milování zakázáno
Jan Brejcha 1938-03-04
Movie
Armádní dvojčata
Václav Novák 1938-02-04
Movie
Lízin let do nebe
Brdlička 1938-02-12
Movie
Vandiny trampoty
policejní inspektor 1938-09-02
Movie
Děti na zakázku
Pavlík 1938-03-25
Movie
Duchacek Will Fix It
1938-06-03
Movie
Klapzubova XI.
fotbalový nadšenec Novák 1938-09-02
Movie
School Is the Foundation of Life
profesor češtiny Kolísko 1938-11-11
Movie
Battalion
1937-10-01
Movie
Three Eggs in a Glass
lékař 1937-09-24
Movie
Důvod k rozvodu
ředitel zastavárny 1937-08-20
Movie
Jarčin profesor
ředitel baru 1937-08-13
Movie
Lidé na kře
Bedřich Peterka 1937-02-05
Movie
Sextánka
ředitel gymnázia 1936-03-13
Movie
Jánošík
1936-01-17
Movie
Komediantská princezna
advokát 1936-02-06
Movie
Ulička v ráji
magistrátní úředník 1936-09-25
Movie
Tři muži ve sněhu
1936-06-26
Movie
Švadlenka
1936-11-27
Movie
Manželství na úvěr
Navrátil 1936-11-06
Movie
Milan Rastislav Štefánik
1935-10-25
Movie
Jedenácté přikázání
starosta 1935-08-30
Movie
Hrdina jedné noci
Starosta Zdislavic 1935-04-19
Movie
Jedna z milionu
policejní inspektor 1935-02-22
Movie
Long Live with Dearly Departed
Duriex 1935-02-08
Movie
Don't Make Grandpa Angry
ředitel nervového sanatoria 1934-12-21
Movie
Pokušení paní Antonie
sekční šéf 1934-08-31
Movie
Hrdinný kapitán Korkorán
Inspektor paroplavební společnosti 1934-08-24
Movie
Tři kroky od těla
předseda spolku věřitelů 1934-08-24
Movie
Za řádovými dveřmi
1934-05-25
Movie
Mazlíček
dozorce 1934-03-23
Movie
Záhada modrého pokoje
1933-02-03
Movie
The River
Reditel hotelu 1933-10-13
Movie
Okénko
policejní komisař 1933-03-03
Movie
Pobočník Jeho Výsosti
plukovník 1933-04-14
Movie
Anton Spelec, Sharp-Shooter
Kacaba 1932-12-16
Movie
The Ideal Schoolmaster
Suchý's classmate 1932-09-23
Movie
Růžové kombiné
JUDr. Fojt 1932-08-26
Movie
The Undertaker
otec svedené dívky ženichem 1932-06-10
Movie
Děvčátko, neříkej ne!
policejní komisař 1932-02-19
Movie
Business in Distress
generální ředitel Bruckmann 1931-10-16
Movie
Muži v offsidu
policejní komisař 1931-09-11
Movie
Imperial and Royal Field Marshal
1930-10-24
Movie
Her Boy
1930-09-19
Movie
The Loves of Kačenka Strnadová
Senator David Hradecký 1926-12-25
Movie
The Fake Sweetheart
Policeman 1926-09-24